Hva behandler en naprapat?


Skjermbilde 2013-01-09 kl. 23.04.39 (2)

 

VIL DU VITE MER OM NAPRAPATI? TRYKK PÅ LINKEN OG SE VÅR INFOFILM.

http://www.youtube.com/watch?v=keGsFIgGjYs

 

Stiv nakke, hodepine, svimmelhet
Nakkesmerter er definert som smerter eller ubehag lokalisert i området mellom undersiden av kraniet og den øverste delen av skulderpartiet.
Er smertene akutte, det vil si plutselig oppstått og sterke, kalles det for «kink» i nakken, facettsyndrom, myose eller rett og slett akutte nakkesmerter.
Hvis hodet samtidig er låst fast til en av sidene kalles det noen ganger for torticollis.
Hvis smertene har vart mer enn tre måneder kalles de for kroniske nakkesmerter.
Dette kan også føre til svimmelhet, hodepine.

Armer
Musearm, tennis/golfalbue, spenninger og kraftløshet

En musearm/golfalbue er rett og slett en senebetennelse/irritasjon i muskelfestene på utsiden eller oversiden av underarmen. Grunnen til at denne lidelsen kalles både musearm/tennisalbue og golfalbue er fordi dette er typiske årsaker til at lidelsen utvikler seg. Det er snakk om tusenvis av små belastninger på senefestet som hver for seg er ubetydelige, men som tilsammen overgår vevets tåleevne og det utvikler seg en skade. Dette kan gi spenninger og kraftløshet. Problemet kan også komme fra ledd i nakke og andre strukturer i skulder/nakke regionen.

Ben
Kneskader, treningsskader og strekkskader

Hopperkne / Jumper’s knee
Kommer av en delvis bristning av ligamentum patellae (senen under kneskålen). Bristningen oppstår som oftest der senen fester til kneskålen. Symptomene blir smerte ved kneskålens nedre del, verk og stivhet.

Løperkne / Runner’s knee
En smertetilstand som er lokalisert til utsiden av kneleddet, og rammer de som løper ofte og lenge. Ved bøying og strekking av kneleddet, glir den kraftige senen (tractus iliotibialis) over utsiden av lårbenet.Dette årsaker en lokal betennelse

Fot
Akillesproblemer, leddbåndsmerter og plantarfaciitt.

Smerter i fot, nedre del av legg som kan komme av stor belastning. Det er også mulig at det er mange små belastninger på senefestet som hver for seg er ubetydelige, men som tilsammen overgår vevets tåleevne og det utvikler seg en skade.

Rygg
Akutt lumbago, isjias, kroniske smerter og spenninger

Lumbago
Kan årsakes av diagnoser som triggerpunkter, låsninger, kort / spent muskulatur, skader og sykdommer. Til de som noen gang har fått diagnosen Lumbago, og tror dette er en spesifikk tilstand, kan vi fortelle at Lumbago betyr vondt i korsryggen.

Isjias
Er en sykdomstilstand med smerte i korsryggen, hofteregionen og bena. Kan også gi sensibilitetsutfall og lammelser i tilsvarende områder. Årsaken er oftest et skiveprolaps som trykker på noen av nerverøttene til ischiias nerven. Ischias nerven utgår fra nerverøtter nederst i korsryggen (L4 – S2) og passerer ut i benet på lårets bakside. Noen har liknende symptomer som Isjias, men andre årsaker. Ved dette tilfellet er muskulære spenninger i setemuskulaturen som ligger bak Dette kalles falsk isjias.
Kroniske smerter og spenninger kan også komme av svak muskulatur eller feil bevegelse av rørelsesmønsteret over tid.